Mums reikės:
✓
500 g išlukštentų midijų
✓
800 ml konservuotų pomidorų savo sultyse
✓
1 džiovinto čili pipiro
✓
1 valg. š. sviesto ar alyvuogių aliejaus
✓
0,5 arb.š. džiovintų čiobrelių
✓
0,5 arb.š raudonėlio
✓
0,5 arb.š paprikos miltelių
✓
1 arb. š. cukraus
Gaminame.
Midijos pomidorų padažeŠaldytos midijos atšildomos šaltame vandenyje arba padedamos kambario temperatūroje, kad atšiltų. Atšilusios midijos nuplaunamos po tekančiu vandeniu ir nuvarvinamos.
Konservuoti pomidorai sutrinami blenderiu, suberiami miltai, čiobreliai, raudonėlis, paprikos milteliai ir gerai išmaišoma. Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste ar alyvuogių aliejuje. Supilami sutrinti pomidorai ir pakaitinama, kol užverda. Sudedamos midijos, įdedamas čili pipiras ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 15 min.
Midijos pomidorų padaže papuošiamos petražolių šakele ir patiekiamos. Skanaus.