Mums reikės:
✓
1 kg lašišos filė
✓
250 ml balto sauso vyno
✓
1 citrinos sulčių
✓
50 ml alyvuogių aliejaus
✓
0,5 arb. šaukštelio kmynų
✓
žiupsnelio džiovintų šalavijų
✓
1 arb. šaukštelio druskos
✓
¼ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Lašišos šašlykai su paprikaSvogūnus nulupame ir supjaustome žiedais. Lašišą supjaustome gabaliukais ir sumaišome su svogūnais. Pasiruošiame marinatą: vyną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus, kmynus ir šalavijus sumaišome. Užpilame lašišą ir paliekame šaltoje vietoje 2-3 val. marinuotis.
Paprikas nuplauname, nusausiname, išvavome sėklas ir supjaustome didesniais kvadratėliais. Ant iešmelių veriame lašišos gabaliukus, o tarpuose svogūnų žiedus ir papriką. Kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje arba griliuje apie 10 min., pavartant.
Lašišos šašlykai su paprika patiekiami su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.