: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/astrios-kalmaru-salotos.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
700 g virtų kalmarų
✓
4 valg. šaukštų aliejaus
✓
0,5 valg. šaukšto cukraus
✓
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
✓
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
✓
1 valg. šaukštą acto 9%
✓
3-4 skiltelių česnako
Gaminame.
Aštrios kalmarų salotosKalmarus supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje (2 valg. šaukštai) 4-6 min. kartu su sezamo sėklomis, pastoviai pamaišant. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais ir kitoje keptuvėje pakepiname likusiame aliejuje 4-6 min., pamaišant. Suberiame cukrų, paprikos miltelius ir išmaišome. Į dubenį sudedame svogūnus kartu su aliejumi, kur kepė, pakepintas morkas, supjaustytus kalmarus, apšlakstome actu, įberiame druskos (maždaug 0,5 arb. šaukštelio) ir susmulkintas česnako skilteles. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų.
Aštrios kalmarų salotos dar kartą išmaišomos patiekiant į stalą. Skanaus.