Mums reikės:
✓
250 g lašišos filė
✓
100 g šparaginių pupelių
✓
100 g vyšninių pomidorų
✓
50 g alyvuogių (be kauliukų)
✓
80 g alyvuogių aliejaus
✓
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
✓
druskos, stambiai maltų baltųjų pipirų, žalumynų
Gaminame.
Lašišos salotos su šparaginėmis pupelėmisLašišos filė išverdame pasūdytame vandenyje ir atvėsiname. Šparagines pupeles taip pat išverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabaliukais. Papriką supjaustome juostelėmis, alyvuoges – žiedais, vyšninius pomidorus – į keturias dalis. Švariai nuplautus ir nusausintus salotų lapus suplėšome nedideliais gabaliukais ir sudedame į salotinę. Ant salotų lapų dedame lašišos gabaliukus, šparagines pupeles, paprikos juosteles, alyvuogių žiedelius ir pomidorų skilteles. Alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, druska, baltaisiais pipirais ir užpilame ant lašišos salotų.
Lašišos salotas su šparaginėmis pupelėmis atsargiai pamaišome, pabarstome smulkintais žalumynais ir patiekiame į stalą. Skanaus.