: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/silke-olandiskai.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
1 didesnės morkos
✓
1 nedidelės citrinos
✓
5 arb. š. cukraus
✓
8-10 juodųjų pipirų žirnelių
✓
2 kvapniųjų pipirų žirnelių
Gaminame.
Silkė olandiškaiSilkės išvalomos, išrenkamos ašakos ir supjaustomos 2 cm pločio juostelėmis. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais, kiekvienas griežinėlis padalijamas į keturias dalis. Morka nuvaloma iš stambiai sutarkuojama. Svogūnai nulupami ir supjaustomi žiedais ar pusžiedžiais. Pipirų žirneliai stambiai sugrūdami.
Į stiklainio dugną įdedami keli svogūno žiedai, lauro lapas, gabalėlis citrinos, šiek tiek morkų, pabarstoma cukrumi, pipirais, ant viršaus dedamas sluoksnis silkės. Taip susluoksniuojama iki stiklainio viršaus (viršutinis sluoksnis turi būti morkos, svogūnų žiedai, citrina, pipirai, lauro lapelis). Užsukama dangteliu ir dedama į šaldytuvą.
Silkė olandiškai skaniausia po 2-3 dienų. Patiekiant, silkė olandiškai apšlakstoma aliejumi. Skanaus.