Mums reikės:
✓
2 indelių konservuoto tuno savo sultyse
✓
100 g baltų konservuotų pupelių
✓
100 g juod. alyvuogių (be kauliukų)
✓
1 nedidelio raudono svogūno
✓
4 vyšninių pomidorų
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
1 paprikos, salotų lapų
Gaminame.
Tuno ir daržovių salotos NicoiseSvogūną nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, alyvuoges supjaustome žiedais (keletą pasiliekame papuošimui), kiekvieną kiaušinį supjaustome į 8 skilteles. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais, tuną nuvarviname ir sutriname šakute. Viską sudedame į dubenį.
Tuno salotų padažui:
100 ml alyvuogių aliejaus
40 ml citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
žiupsnelio cukraus, krapų
Gaminame salotų padažą: alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, išspaudžiame česnaką, suberiame čiobrelius, susmulkintus krapus, cukrų, išmaišome ir užpilame salotas. Salotų lapus švariai nuplauname, nusausiname, išdėliojame į lėkštes ir ant jų dedame paruoštas salotas.
Tuno ir daržovių salotas Nicoise papuošiame alyvuogėmis ir patiekiame. Skanaus.