patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Saldžiarūgštė kiauliena

saldziarugste kiauliena Mums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
1 indelio konservuotų ananasų
1 indelio konservuotų bambuko ūglių
1 raudonos bei žalios paprikos
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 valg. š. kukurūzų miltų
1 kiaušinio
3 valg. š. sauso baltojo vyno
2 valg. š. vyno acto
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. sojų padažo
500 ml saulėgrąžų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Saldžiarūgštė kiauliena.

Kiauliena supjaustoma 3 cm dydžio kubeliais. Mėsa sudedama į dubenį, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma vynu. Uždengiama ir paliekama 1 val. marinuotis.
Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais. Paprikos perpjaunamos perpus, išvalomos sėklos ir supjaustomos didesniais gabaliukais. Bambukų ūgliai supjaustomi nedideliais gabaliukais, ananasai išgriebiami iš sunkos ir nuvarvinami. Kiaušinis išplakamas su kukurūzų miltais. Į gautą plakinį sudedama mėsa. Keptuvėje gerai įkaitinamas saulėgrąžų aliejus, dalimis sudedami mėsos gabaliukai ir verdami maždaug 3 – 4 minutes. Išgriebiami kiaurasamčiu ir nuvarvinami.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus ir maišant 2 min. pakepinami bambukų ūgliai, paprikos ir svogūnų griežinėliai.
Dubenėlyje sumaišomas vyno actas, cukrus, sojų padažas, 1 valg. šaukštas vandens, 3 valg. šaukštai ananasų sunkos ir pomidorų padažas. Mišinys supilamas ant daržovių ir maišant pakaitinamas ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Kiauliena, ananasų gabaliukai sudedami į keptuvę su daržovėmis ir pakaitinami dar 3 min. Saldžiarūgštė kiauliena patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2013-05-31
Sauleja
o kokio dydzio pvz. ananasu indelis

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sprandines kepsnys
Sprandinės kepsnys
Sprandinės kepsnys. Garstyčių, džiuvesėlių ir prieskonių mišinyje pamarinuotas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys. Paprastai paruošiamas ir skanus šventinis patiekalas
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.
Mėsos iešmukai
Mėsos vėrinukai
Mėsos (kiaulienos filė) vėrinukai ant iešmelių kepti orkaitėje.
kiaulienos suktinukai su voveraitemis
Sprandinės suktinukai su voveraitėmis
Kiaulienos sprandinės suktinukai marinuoti vyne, įdaryti voveraitėmis ir svogūnais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.