Saldžiarūgštė kiauliena

saldziarugste kiauliena
Mums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
1 indelio konservuotų ananasų
1 indelio konservuotų bambuko ūglių
1 raudonos bei žalios paprikos
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 valg. š. kukurūzų miltų
1 kiaušinio
3 valg. š. sauso baltojo vyno
2 valg. š. vyno acto
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. sojų padažo
500 ml saulėgrąžų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų
Gaminame. Saldžiarūgštė kiauliena.

Kiauliena supjaustoma 3 cm dydžio kubeliais. Mėsa sudedama į dubenį, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma vynu. Uždengiama ir paliekama 1 val. marinuotis.
Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais. Paprikos perpjaunamos perpus, išvalomos sėklos ir supjaustomos didesniais gabaliukais. Bambukų ūgliai supjaustomi nedideliais gabaliukais, ananasai išgriebiami iš sunkos ir nuvarvinami. Kiaušinis išplakamas su kukurūzų miltais. Į gautą plakinį sudedama mėsa. Keptuvėje gerai įkaitinamas saulėgrąžų aliejus, dalimis sudedami mėsos gabaliukai ir verdami maždaug 3 – 4 minutes. Išgriebiami kiaurasamčiu ir nuvarvinami.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus ir maišant 2 min. pakepinami bambukų ūgliai, paprikos ir svogūnų griežinėliai.
Dubenėlyje sumaišomas vyno actas, cukrus, sojų padažas, 1 valg. šaukštas vandens, 3 valg. šaukštai ananasų sunkos ir pomidorų padažas. Mišinys supilamas ant daržovių ir maišant pakaitinamas ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Kiauliena, ananasų gabaliukai sudedami į keptuvę su daržovėmis ir pakaitinami dar 3 min. Saldžiarūgštė kiauliena patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Sauleja
o kokio dydzio pvz. ananasu indelis
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas