patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Saldžiarūgštė kiauliena

saldziarugste kiauliena Mums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
1 indelio konservuotų ananasų
1 indelio konservuotų bambuko ūglių
1 raudonos bei žalios paprikos
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 valg. š. kukurūzų miltų
1 kiaušinio
3 valg. š. sauso baltojo vyno
2 valg. š. vyno acto
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. sojų padažo
500 ml saulėgrąžų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų

Gaminame. Saldžiarūgštė kiauliena.

Kiauliena supjaustoma 3 cm dydžio kubeliais. Mėsa sudedama į dubenį, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma vynu. Uždengiama ir paliekama 1 val. marinuotis.
Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais. Paprikos perpjaunamos perpus, išvalomos sėklos ir supjaustomos didesniais gabaliukais. Bambukų ūgliai supjaustomi nedideliais gabaliukais, ananasai išgriebiami iš sunkos ir nuvarvinami. Kiaušinis išplakamas su kukurūzų miltais. Į gautą plakinį sudedama mėsa. Keptuvėje gerai įkaitinamas saulėgrąžų aliejus, dalimis sudedami mėsos gabaliukai ir verdami maždaug 3 – 4 minutes. Išgriebiami kiaurasamčiu ir nuvarvinami.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus ir maišant 2 min. pakepinami bambukų ūgliai, paprikos ir svogūnų griežinėliai.
Dubenėlyje sumaišomas vyno actas, cukrus, sojų padažas, 1 valg. šaukštas vandens, 3 valg. šaukštai ananasų sunkos ir pomidorų padažas. Mišinys supilamas ant daržovių ir maišant pakaitinamas ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Kiauliena, ananasų gabaliukai sudedami į keptuvę su daržovėmis ir pakaitinami dar 3 min. Saldžiarūgštė kiauliena patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2013-05-31
Sauleja
o kokio dydzio pvz. ananasu indelis

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiauliena kinietiskai
Kiauliena kinietiškai
Kiauliena kinietiškai. Kiauliena su paprikomis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže.
sprandines kepsnys su cesnakais
Sprandinės kepsnys su česnakais
Pamarinuotas ir kepimo rankovėje orkaitėje iškeptas kiaulienos sprandinės kepsnys su česnakais.
mesos vyniotinis su bulviu idaru
Mėsos vyniotinis su bulvių įdaru
Mėsos faršo vyniotinis su virtų ir sutrintų bulvių įdaru. Rusų virtuvės patiekalas.
kumpio kepsnys su darzovemis
Keptas kumpis su daržovėmis
Kepimo rankovėje keptas kumpis su daržovėmis. Minkštas ir sultingas kumpis bei kartu kepimo rankovėje keptos daržovės.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena