Mums reikės:
✓
250 g vyšninių pomidorų
✓
30 ml alyvuogių aliejaus
✓
40 g šviežių mėtų
✓
šviežio imbiero gabaliuko (apie 5 cm)
Gaminame.
Keptos dorados su imbieru ir mėtomisDoradas išvalome, nukarpome pelekus, nuplauname ir gerai nusausiname.
Imbierą nuvalome ir smulkiai sutarkuojame. Mėtų lapelius (kelias šakelias pasiliekame) supjaustome ir sutriname su imbieru ir alyvuogių aliejumi. Šiuo marinatu įtriname doradų išorę ir vidų (truputį marinato pasiliekame).
Į doradų vidų įdedame po skiltelę citrinos, mėtų šakelę ir sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Pomidorus supjaustome per pusę, išdėliojame ant doradų, pabarstome kaparėliais ir apšlakstome likusiu marinatu.
Keptos dorados su imbieru ir mėtomis dedamos į įkaitintą orkaitę ir kepamos 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanaus.