: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/juros-eserys-su-darzovemis.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/juros-eserys-su-darzovemis-1.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/juros-eserys-su-darzovemis-2.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
700 g jūros ešerio filė
✓
100 g fermentinio sūrio
✓
100 g šaldytų žirnelių
✓
1 nedidelės cukinijos
✓
70 ml sauso balto vyno
✓
70 ml žuvies sultinio
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
✓
1 valg. š. sviesto
✓
1 kiaušinio trynio
✓
2 valg. š. grietinės
✓
druskos, maltų baltųjų pipirų
Gaminame.
Jūros ešerys su daržovėmisJūros ešerio filė pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Cukiniją, morką supjaustome šiaudeliais, porą – žiedais ir viską apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Suberiame šaldytus žirnelius, pabarstome druska ir viską kartu dar pakepiname 2 min.
Apkepintas daržoves sudedame į kepimo formą, ant jų sudedame jūros ešerio filė. Ant žuvies išdėliojame nedidelius gabaliukus sviesto ir užpilame puse kiekio sultinio ir vyno.
Dedame įkaitintą orkaitę ir kepame 220 laipsnių temperatūroje 15 min.
Kol kepa žuvis, pasigaminame padažą: likusį sultinį, vyną supilame į puodą, pakaitiname apie 5 min. ir nuimame nuo ugnies. Kiaušinio trynį išplakame su grietine ir sumaišome su vynu ir sultiniu. Gautu padažu užpilame jūros ešerį su daržovėmis, pabarstome tarkuotu sūriu ir dar pakepame apie 12-15 min.
Jūros ešerys su daržovėmis patiekiamas su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaus.