Užkepta lašiša

uzkepta lasisa
Mums reikės:
800 g lašišos arba upėtakio filė
50 g kieto fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto sviesto
saujos migdolų
pundelio petražolių
drusko, pipirų
Gaminame. Užkepta lašiša
Lašišos filė supjaustome į 4-6 gabaliukus, pabarstome druska, pipirais. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10 min., po to nulupame odelę. Su peiliu padarome migdolų drožles. Petražoles susmulkiname. Susmulkintų petražolių ir migdolų drožlių turi būti maždaug po 2 valg. šaukštus. Fermentinį sūrį sutarkuojame stambia trintuve. Kepimo skardą ištepame sviestu. Sviesto likučiais patepame lašišos gabaliukus ir sudedame juos į skardą. Lašišos gabaliukus apibarstome tarkuotu sūriu, smulkintomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Užkepta lašiša jau paruošta. Gero apetito.

Panašūs receptai

Komentarai

Kests
Nu vsiuo, varau į kriautuvę žvejot :-))
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas