Mums reikės:
✓
300 g išlukštentų krevečių
✓
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
✓
120 g konservuotų avinžirnių
✓
1 nedidelio svogūno
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
✓
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Krevetės su špinatais ir avinžirniaisSvogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas iki auksinės spalvos alyvuogių aliejuje. Sudedami špinatai (jei naudojami šaldyti špinatai, pirmiausia lengvai atšildomi), uždengiama ir ant silpnos ugnies 5 min. patroškinama.
Suberiamas susmulkintas česnakas, pagardinama druska, pipirais, išmaišoma ir dar pakepinama 2 min. Suberiamos krevetės, išmaišoma ir kepama 3 min. Sudedami konservuoti avinžirniai, uždengiama ir viskas pakaitinama 5-7 min.
Krevetės su špinatais ir avinžirniais sudedamos į lėkštes, pabarstoma tarkuotu parmezano sūriu ir patiekiama. Skanaus.