Kepti upėtakiai su šonine

kepti upetakiai su sonine
Mums reikės:
2 nedidelių upėtakių
6-8 plonų (2-3 mm storio) juostelių šaltai rūkytos šoninės
2 citrinų
3-4 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio šviežių čiobrelių, laiškinių česnakų
Gaminame. Kepti upėtakiai su šonine
Švieži upėtakiai išvalomi, perpjaunami išilgai palei stuburą iki uodegos, bet ne iki galo (uodega turi jungti abi filės juosteles) išimamas stuburas, kruopsčiai išrenkamos ašakos. Upėtakio filė pabarstoma druska, pipirais.

Citrinos supjaustomos plonais griežinėliais ir išdėliojamos ant žuvies filė. Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, česnako skiltelės, čiobreliai, laiškiniai česnakai susmulkinami ir sumaišomi su kmynais, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Gauta masė paskleidžiama ant vienos žuvies filė, kuri uždengiama kita filės juostele. Taip paruošiami abu upėtakiai.

Kiekviena žuvis apvyniojama rūkytos šoninės juostelėmis ir sudedama į kepimo indą, pateptą aliejumi. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min. Kepant galima atsargiai apversti, kad šoninė vienodai gražiai apskrustų.kepti upetakiai su sonine 1

Tokiu būdu pagaminti kepti upėtakiai su šonine yra labai sultingi ir aromatingi. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas