Mums reikės:
✓
3 nedidelių cukinijų
✓
350 g pievagrybių
✓
5 valg. š. sutarkuoto Parmezano sūrio
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
3 valg. š. džiūvėsėlių
✓
3 skiltelių česnako
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Cukinijos įdarytos grybaisCukinijos perpjaunamos išilgai pusiau, išskobiamos sėklos, pabarstoma druska. Svogūnas, pievagrybiai nuvalomi ir supjaustomi kubeliais, česnakas susmulkinamas. Svogūnas ir pievagrybiai pakepinami alyvuogių aliejuje apie 4 - 5 min., tada suberiami česnakai, pabarstoma druska, maltais pipirais ir pamaišant dar pakepinama 2 min. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.
Pievagrybiai sumaišomi su susmulkintu baziliku ir 3 šaukštais parmezano sūrio. Cukinijų puselės įdaromos grybų mase ir sudedamos į riebalais išteptą kepimo formą. Džiūvėsėliai sumaišomi su likusiu parmezano sūriu ir užbarstomi ant cukinijų puselių. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 25 min.180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Cukinijos įdarytos grybais paruoštos. Skanaus.