Mums reikės:
✓
saujos anakardžių riešutų
✓
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
✓
0,5 citrinos sulčių
✓
1-2 arb. šaukštelių cukraus
Gaminame.
Ožkų sūrio ir figų salotos.Obuolį švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome skiltelėmis. Įkaitintame alyvuogių aliejuje (1 valg. šaukštas) apkepiname obuolio skilteles, pabarstome cukrumi ir apšlakstome citrinos sultimis. Obuolio skilteles paliekame atvėsti. Sausoje keptuvėje pakepiname anakardžių riešutus. Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir suplėšome rankomis stambesniais gabaliukais. Figas supjaustome skiltelėmis, ožkų sūrį – kubeliais. Į lėkštę dedame salotų lapus, obuolio skilteles, ožkų sūrio gabaliukus, figų skilteles ir pabarstome pasmulkintais anakardžių riešutais. Padažui, alyvuogių aliejų, cukrų, citrinos sultis sumaišome, įberiame druskos pipirų ir užpilame ant salotų. Paruoštos
ožkų sūrio ir figų salotos iškart patiekiamos į stalą. Skanaus.