Baklažanų juostelės nusausinamos ir lengvai apkepinamos aliejuje iš abiejų pusių. Sudedamos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Vyšniniai pomidorai perpjaunami pusiau, Mocarela sūris supjaustomas griežinėliais, nuo citrinos nutarkuojama žievelė, pistacijos šiek tiek pasmulkinamos.
Užpilui: dubenyje sumaišomas balzaminis actas, cukrus, druska, pipirai, susmulkintas česnakas. Plakant šakute, plona srovele supilamas aliejus.
Į dubenį sudedamas salotų miksas, vyšninių pomidorų puselės ir šiek tiek apšlakstoma užpilu. Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis patiekiamos porcijomis lėkštėse. Vienai porcijai, į lėkštę dedamos dvi baklažanų juostelės, sauja salotų su vyšniniais pomidorais, po kelis griežinėlius Mocarelos sūrio, pabarstoma pistacijomis, druska, pipirais, citrinos žievelėmis ir apšlakstoma užpilu. Baklažanų salotos su Mocarela ir pistacijomis papuošiamos baziliko lapeliais ir patiekiamos. Skanaus.