Mums reikės:
✓
1 didesnio baklažano (apie 300 g)
Gaminame.
Baklažanų salotosBaklažaną nulupame, supjaustome 1-1,5 cm storio griežinėliais, pabarstome druska ir paliekame pastovėti 10-15 min.
Svogūnus supjaustome žiedais (galima naudoti vieną raudonąjį, vieną baltąjį) ir apkepiname aliejuje
, kol įgauna auksinę spalvą.
Baklažaną nuplauname šaltu vandeniu ir apkepiname aliejuje kol gražiai paruduoja.
Pomidorus supjaustome plonomis skiltelėmis.
Visas daržoves sumaišome kartu ir užpilame acto, druskos, pipirų bei baziliko mišiniu.
Baklažanų salotos paruoštos. Skanaus.
Egle
Viskas puiku, tik as baklazano nelupu, man taip skaniau ir graziau
. Tiesiog supjaustau skiltelemis, tada padruskinu, palaukiu 10 min, tada nuplaunu, nusausinu ir kepu. Kai turiu - vietoj acto pilu citrinos sulciu, siek tiek cukraus, kartais idedu cesnako - tinka. O siaip - aciu uz recepta.