Mums reikės:
✓
400 g įvairių rūšių salotų lapų (rukola, špinatai)
✓
0,5 nedidelio raudono svogūno
✓
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
✓
1 arb. š. balzaminio acto
✓
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmisSalotų lapai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi rankomis. Greipfrutas nulupamas ir supjaustomas gabaliukais. Svogūnas supjaustomas plonais pusžiedžiais. Viskas sudedama į salotinę, suberiamos alyvuogės, pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.
Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis apšlakstomos alyvuogių aliejumi sumaišytu su balzaminiu actu.
Salotos su greipfrutais ir alyvuogėmis patiekiamos su prancūzišku batonu. Skanaus.