Mums reikės:
✓
1,5 kg jautienos išpjovos
✓
800 ml tamsaus alaus
✓
400 g graikiškų riešutų
✓
100 g rūkytos šoninės
✓
3 valg. š. aliejaus
✓
2 skiltelių česnako
✓
pundelio petražolių
Gaminame.
Jautiena škotiškaiJautieną nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma didesniais gabalėliais. Česnakas nuvalomas ir susmulkinamas. Į dubenį sudedami jautienos gabaliukai, susmulkintas česnakas, lauro lapas, užpilama alumi, uždengiama ir dedama į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną marinatas nupilamas (bet neišpilamas), mėsa nusausinama. Į keptuvę supilamas aliejus, įdedama pusė kiekio sviesto, įkaitinama ir jautienos gabaliukai nedidelėmis porcijomis apkepinami,
kol pasidengia traškia plutele. Svogūnai ir rūkyta šoninė supjaustomi kubeliais ir pakepinami likusiame svieste ir aliejuje apie 7 min.
Suberiami miltai, išmaišoma, supilamas marinatas, sudedami jautienos gabaliukai ir pakaitinama, kol užverda. Tada viskas sudedama į kepimo indą, pabarstoma pasmulkintais graikiškais riešutais, uždengiama, dedama į įkaitintą orkaitę ir troškinama apie 2 val. 150 laipsnių temperatūroje.
Jautiena škotiškai skanu su virtais ryžiais. Skanaus.