Jautiena škotiškai

jautiena skotiskai
Mums reikės:
1,5 kg jautienos išpjovos
800 ml tamsaus alaus
400 g graikiškų riešutų
100 g rūkytos šoninės
80 g sviesto
3 svogūnų
3 valg. š. aliejaus
2 valg. š. miltų
2 skiltelių česnako
1 lauro lapo
pundelio petražolių
druskos, pipirų
Gaminame. Jautiena škotiškai
Jautieną nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma didesniais gabalėliais. Česnakas nuvalomas ir susmulkinamas. Į dubenį sudedami jautienos gabaliukai, susmulkintas česnakas, lauro lapas, užpilama alumi, uždengiama ir dedama į šaldytuvą nakčiai. Sekančią dieną marinatas nupilamas (bet neišpilamas), mėsa nusausinama. Į keptuvę supilamas aliejus, įdedama pusė kiekio sviesto, įkaitinama ir jautienos gabaliukai nedidelėmis porcijomis apkepinami,jautiena skotiskai 1
kol pasidengia traškia plutele. Svogūnai ir rūkyta šoninė supjaustomi kubeliais ir pakepinami likusiame svieste ir aliejuje apie 7 min.jautiena skotiskai 2
Suberiami miltai, išmaišoma, supilamas marinatas, sudedami jautienos gabaliukai ir pakaitinama, kol užverda. Tada viskas sudedama į kepimo indą, pabarstoma pasmulkintais graikiškais riešutais, uždengiama, dedama į įkaitintą orkaitę ir troškinama apie 2 val. 150 laipsnių temperatūroje. Jautiena škotiškai skanu su virtais ryžiais. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Monika

Įdomus receptas. Jautiena marinuota aluje...ir dar daug graikiškų riešutų Šypsena Būtinai reiks išbandyti.

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas