Jautienos išpjova su kavos plutele

jautienos ispjova su kavos plutele
Mums reikės:
900 g jautienos išpjovos
300 g nedidelių morkų
200 g vyšninių pomidorų
250 g šalotės svogūnų (askaloninių česnakų)
1 paprikos
90 g sviesto
70 ml obuolių acto 6 proc.
2 valg.š. medaus
saujos kavos pupelių
1-1,5 valg. š. penkių pipirų mišinio
0,5 valg. š. druskos
Gaminame. Jautienos išpjova su kavos plutele.
Kavos pupelės sumalamos kavamale. Pipirai sutrinami (ne labai smulkiai) ir sumaišomi su druska ir kava. Nuo jautienos išpjovos pašalinamos plėvės. Jautienos išpjova iš visų pusių įtrinama paruoštu prieskonių mišiniu ir suvyniojama į acte išmirkytą virtuvinį rankšluostį. Įdedama į sandariai uždaromą indą ir padedama į šaldytuvą 10-12 val.

Jautienos išpjova išvyniojama iš rankšluosčio ir apkepinama įkaitintame svieste (30 g) iš visų pusių. 5-6 šalotės svogūnai nulupami, perpjaunami per pusę ir sudedami į karščiui atsparų indą. Ant svogūnų padedama jautienos išpjova, supilamas sviestas iš keptuvės ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. (priklauso nuo pageidaujamo iškepimo laipsnio).

Morkos, svogūnai nuvalomi, storesnės morkos perpjaunamos išilgai, paprika supjaustoma platesnėmis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, medus, sudedamos daržovės ir pamaišant kelias minutes (iki norimo traškumo) pakepinama. Morkas, svogūnus reikia pakepti truputį ilgiau, o pomidorams ir paprikai užtenka 3-4 min.jautienos ispjova su kavos plutele 1

Iškepusi jautienos išpjova suvyniojama į foliją ir paliekama dar 10-15 min., pastovėti. Jautienos išpjova su kavos plutele supjaustoma griežinėliais ir patiekiama su karamelizuotomis daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas