Mums reikės:
✓
900 g jautienos išpjovos
✓
300 g nedidelių morkų
✓
200 g vyšninių pomidorų
✓
250 g šalotės svogūnų (askaloninių česnakų)
✓
70 ml obuolių acto 6 proc.
✓
saujos kavos pupelių
✓
1-1,5 valg. š. penkių pipirų mišinio
✓
0,5 valg. š. druskos
Gaminame.
Jautienos išpjova su kavos plutele.Kavos pupelės sumalamos kavamale. Pipirai sutrinami (ne labai smulkiai) ir sumaišomi su druska ir kava. Nuo jautienos išpjovos pašalinamos plėvės. Jautienos išpjova iš visų pusių įtrinama paruoštu prieskonių mišiniu ir suvyniojama į acte išmirkytą virtuvinį rankšluostį. Įdedama į sandariai uždaromą indą ir padedama į šaldytuvą 10-12 val.
Jautienos išpjova išvyniojama iš rankšluosčio ir apkepinama įkaitintame svieste (30 g) iš visų pusių. 5-6 šalotės svogūnai nulupami, perpjaunami per pusę ir sudedami į karščiui atsparų indą. Ant svogūnų padedama jautienos išpjova, supilamas sviestas iš keptuvės ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. (priklauso nuo pageidaujamo iškepimo laipsnio).
Morkos, svogūnai nuvalomi, storesnės morkos perpjaunamos išilgai, paprika supjaustoma platesnėmis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, medus, sudedamos daržovės ir pamaišant kelias minutes (iki norimo traškumo) pakepinama. Morkas, svogūnus reikia pakepti truputį ilgiau, o pomidorams ir paprikai užtenka 3-4 min.
Iškepusi jautienos išpjova suvyniojama į foliją ir paliekama dar 10-15 min., pastovėti.
Jautienos išpjova su kavos plutele supjaustoma griežinėliais ir patiekiama su karamelizuotomis daržovėmis. Skanaus.