Mums reikės:
✓
1 l sauso raudono vyno
✓
500 g pievagrybių
✓
4 morkų, 1 svogūno
✓
4 skiltelių česnako
✓
50 g alyvuogių aliejaus
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
8 žirnelių juodųjų pipirų
✓
12 mažų svogūnėlių
✓
lauro lapo, 2 čiobrelio šakelių
✓
druskos, maltų pipirų, petražolių
Gaminame.
Jautiena burgundiškaiSvogūną supjaustome pusžiedžiais, česnako skilteles šiek tiek sutraiškome, jautieną supjaustome stambesniais gabaliukais. Viską sudedame į didesnį dubenį, suberiame petražoles, čiobrelio šakeles, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapą ir užpilame raudonu vynu. Gerai išmaišome ir padedame į šaldytuvą 6-8 val., kad mėsa pasimarinuotų. Marinuotus mėsos gabaliukus sudedame į sietelį, kad nusivarvėtų, o marinatą perkošiame. Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir apkepiname. Išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepiname jautienos gabaliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Labai svarbu, kad būtų aukšta temperatūra ir jautienos gabaliukai keptų, o ne troškintusi. Ant mėsos gabaliukų suberiame miltus, išmaišome ir pakepame 1-2 min. Jautienos gabaliukus sudedame į puodą, suberiame pakepintus lašinukus, viską užpilame marinatu ir troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val. Morkas supjaustome stambiais gabaliukais ir apkepiname įkaitintame sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje. Apkepintas morkas suberiame ant mėsos gabaliukų ir troškiname apie 20 min. Tame pačiame sviesto-alyvuogių aliejaus mišinyje apkepiname ir mažuosius svogūnėlius. Suberiame į puodą ir troškiname toliau apie 15-20 min. Švariai nuplautus pievagrybius perpjauname pusiau ir apkepiname toje pačioje keptuvėje. Suberiame į puodą, pasūdome, papipiriname, jei reikia įpilame truputį sultinio ir troškiname 20-25 min.
Jautiena burgundiškai skanu su virtais ryžiais ar bulvių koše. Gero apetito.