Mums reikės:
✓
700 g jautienos faršo
✓
1 morkos, svogūno
✓
1 stiebelio saliero
✓
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
✓
60 ml balto sauso vyno
✓
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
✓
aliejaus, žiupsnelio džiovinto baziliko
Gaminame.
Jautienos kukuliai pomidorų padažeĮ jautienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame džiuvesėlius, įpilame apie 50 ml vandens, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Suformuojami nedideli jautienos kukuliai. Apkepiname juos aliejuje iš visų pusių ir sudedame į dubenį.
Morkas supjaustome plonais griežinėliais, svogūną, saliero stiebelį susmulkiname ir visas daržoves apkepiname aliejuje.
Supilame vyną, citrinos sultis, šakute sutrintus pomidorus ir užviriname. Tada sudedami jautienos kukuliai, įberiama baziliko ir uždengus patroškinama ant silpnos ugnies apie 20 min.
Jautienos kukuliai pomidorų padaže paruošti. Skanaus.