Troškinta jautiena

troskinta jautiena
Mums reikės:
900 g jautienos mentės
2 svogūnų
50 g miltų
80 ml aliejaus
200 g pomidorų tyrės
200 ml sultinio
1 arb. šaukštelio raudonėlių (oregano)
1 arb. šaukštelio džiovintų bazilikų
1 arb. šaukštelio mairūno
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
druskos, petražolių
Gaminame. Troškinta jautiena
Jautieną supjaustome skersai raumens 1,5-2 storio griežinėliais ir apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos griežinėlius iš abiejų pusių.troskinta jautiena 1
Apkepintus jautienos gabaliukus sudedame į puodą, kuriame troškinsime.troskinta jautiena 2
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje. Ant jautienos gabaliukų suberiame prieskonines žoleles, supilame pomidorų tyrę.troskinta jautiena 3
Ant viršaus sudedame apkepintus svogūnus.troskinta jautiena 4
Supilame sultinį, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1,5 val., kol jautienos mėsa tampa minkšta.troskinta jautiena 5
Troškinimo metu kelis kartus pamaišome, jei reikia įpilame dar sultinio ar vandens. Baigiant troškinti pabarstome pipirais, pasūdome, pabarstome susmulkintomis petražolėmis. Į troškintą jautieną galima įspausti pora česnako skiltelių. Troškinta jautiena skanu su bulvių koše, virtomis bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

audra moisiene
patiko
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas