Mums reikės:
✓
900 g jautienos mentės
✓
200 g pomidorų tyrės
✓
1 arb. šaukštelio raudonėlių (oregano)
✓
1 arb. šaukštelio džiovintų bazilikų
✓
1 arb. šaukštelio mairūno
✓
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
✓
druskos, petražolių
Gaminame.
Troškinta jautienaJautieną supjaustome skersai raumens 1,5-2 storio griežinėliais ir apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos griežinėlius iš abiejų pusių.
Apkepintus jautienos gabaliukus sudedame į puodą, kuriame troškinsime.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje. Ant jautienos gabaliukų suberiame prieskonines žoleles, supilame pomidorų tyrę.
Ant viršaus sudedame apkepintus svogūnus.
Supilame sultinį, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1,5 val., kol jautienos mėsa tampa minkšta.
Troškinimo metu kelis kartus pamaišome, jei reikia įpilame dar sultinio ar vandens. Baigiant troškinti pabarstome pipirais, pasūdome, pabarstome susmulkintomis petražolėmis. Į troškintą jautieną galima įspausti pora česnako skiltelių.
Troškinta jautiena skanu su bulvių koše, virtomis bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.