Mums reikės:
✓
600 g minkštos jautienos
✓
100 g kiaulienos šoninės
✓
50 ml balto sauso vyno
✓
4-5 džiovintų pomidorų
✓
žiupsnelio džiovinto mairūno, baziliko
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Troškinta jautiena su džiovintais pomidoraisJautiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma norimo dydžio gabalėliais. Dedama į įkaitintą, storu dugnu keptuvę ir apkepinama iš visų pusių. Įpilama 100 ml sultinio ir troškinama 30-40 min., kol mėsa bus pakankamai minkšta. Kiaulienos šoninė supjaustoma plonomis juostelėmis ir apkepinama kitoje keptuvėje. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir kartu su šonine pakepinami 5-7 min. Svogūnai ir šoninė sumaišomi su jautienos gabaliukais, supilamas vynas ir 2-3 min. patroškinama. Sudedami juostelėmis supjaustyti džiovinti pomidorai, žiedeliais supjaustytos alyvuogės, supilamas likęs sultinys, įberiama mairūno, baziliko ir viskas troškinama 10-15 min. Baigiant troškinti, pagardinama druska, šviežiai maltais pipirais.
Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais patiekiama su virtais ryžiais ar kus kus kruopomis. Skanaus.