Mums reikės:
✓
1 kg jautienos išpjovos
✓
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
✓
70 g kedro riešutų
✓
5 skiltelių česnako
✓
150 ml sauso balto vyno
✓
800 ml mėsos sultinio
✓
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
✓
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
✓
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
✓
druskos, žalumynų
Gaminame.
Jautiena su džiovintomis slyvomisJautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Džiovintos slyvos nuplikomos karštu vandeniu ir supjaustomos juostelėmis. Jautienos gabaliukai sudedami į dubenį, suberiami čili, juodieji pipirai ir gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama ir nedideliais kiekiais (porcijomis) sudedama jautiena ir pastoviai maišant ant stiprios ugnies pakepinama apie 5 min. Visi apkepinti jautienos gabaliukai sudedami į dubenį.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė jautiena, iki auksinės spalvos pakepinami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai. Atgal į keptuvę sudedami jautienos gabaliukai, suberiamas smulkiai supjaustytas česnakas, džiovintos slyvos, kedro riešutai, džiovinti čiobreliai ir viskas kartu pakaitinama 1-2 min. Supilamas sausas vynas ir pakaitinama dar 5 min. Suberiami miltai, supilamas mėsos sultinys, įberiama druskos, užvirinama, uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 25-35 min., kol mėsa tampa minkšta. Jautiena su džiovintomis slyvomis pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Jautiena su džiovintomis slyvomis skanu su virtais biriais ryžiais. Skanaus.