Jautiena su džiovintomis slyvomis

jautiena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
70 g kedro riešutų
3 svogūnų
5 skiltelių česnako
150 ml sauso balto vyno
800 ml mėsos sultinio
1 valg. š. miltų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
druskos, žalumynų
Gaminame. Jautiena su džiovintomis slyvomis
Jautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Džiovintos slyvos nuplikomos karštu vandeniu ir supjaustomos juostelėmis. Jautienos gabaliukai sudedami į dubenį, suberiami čili, juodieji pipirai ir gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama  ir nedideliais kiekiais (porcijomis) sudedama jautiena ir pastoviai maišant ant stiprios ugnies pakepinama apie 5 min. Visi apkepinti jautienos gabaliukai sudedami į dubenį.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė jautiena, iki auksinės spalvos pakepinami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai. Atgal į keptuvę sudedami jautienos gabaliukai, suberiamas smulkiai supjaustytas česnakas, džiovintos slyvos, kedro riešutai, džiovinti čiobreliai ir viskas kartu pakaitinama 1-2 min. Supilamas sausas vynas ir pakaitinama dar 5 min. Suberiami miltai, supilamas mėsos sultinys, įberiama druskos, užvirinama, uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 25-35 min., kol mėsa tampa minkšta. Jautiena su džiovintomis slyvomis pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Jautiena su džiovintomis slyvomis skanu su virtais biriais ryžiais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas