Troškintos kepenėlės

troskintos kepeneles
Mums reikės:
800 g jautienos arba kiaulienos kepenėlių
500 ml pieno
2 svogūnų
2 valg. šaukštų miltų
200 g grietinės
aliejaus
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, petražolių
Gaminame. Troškintos kepenėlės
Kepenėles nuplauname, nupjaustome plėves, užpilame pienu ir 2-3 val. palaikome šaldytuve. Kepenėles pamirkome piene, kad jos būtų minkštesnės ir nebūtų karčios. Pamirkytas kepenėles nusausiname, supjaustome 1,5 cm griežinėliais ir šiek tiek lengvai pamušame. Kepenėles pabarstome pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais arba žiedais ir pakepiname aliejuje, kol jie tampa auksinės spalvos. Pakepintus svogūnus sukrečiame ant kepenėlių, supilame grietinę, pabarstome druska ir patroškiname. Patiekiant troškintas kepenėles pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis. Troškintos kepenėlės labai skanu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Gero apetito.

Panašūs receptai

Komentarai

Edita
Kiek laiko troskinti?
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas