Mums reikės:
✓
800 g jautienos arba kiaulienos kepenėlių
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
svogūnų laiškų, petražolių
Gaminame.
Troškintos kepenėlėsKepenėles nuplauname, nupjaustome plėves, užpilame pienu ir 2-3 val. palaikome šaldytuve. Kepenėles pamirkome piene, kad jos būtų minkštesnės ir nebūtų karčios. Pamirkytas kepenėles nusausiname, supjaustome 1,5 cm griežinėliais ir šiek tiek lengvai pamušame. Kepenėles pabarstome pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais arba žiedais ir pakepiname aliejuje, kol jie tampa auksinės spalvos. Pakepintus svogūnus sukrečiame ant kepenėlių, supilame grietinę, pabarstome druska ir patroškiname. Patiekiant troškintas kepenėles pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Troškintos kepenėlės labai skanu su virtomis bulvėmis arba
bulvių koše. Gero apetito.