: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/Mėsos-apkepas-su-sūriu.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/Mėsos-apkepas-su-sūriu-2.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
200 g jautienos faršo
✓
200 kiaulienos faršo
✓
150 g pievagrybių
✓
1 stiklinės grietinės
✓
200 g fermentinio sūrio
✓
2 skiltelių česnako
Gaminame.
Mėsos apkepas su sūriuBulves nuplauname, nulupame ir supjaustome nestorais apie 1 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Nuplautus pievagrybius supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su faršu ir pagardiname druska, pipirais. Fermentinį sūrį sutarkuojame.
Į grietinę dedame išspaustas česnako skilteles, kiaušinį, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Į kepimo formą pateptą sviestu išdėliojame pusę bulvių, pabarstome druska, pipirais, toliau išdėliojame svogūnus.
Ant svogūnų klojame faršą ir pabarstome sūriu (truputį sūrio pasiliekame). Toliau išdėliojame likusias bulves pabarstant druska, pipirais.
Viską užpilame pasigamintu grietinės, kiaušinio ir česnako padažu. Dedame į orkaitę ir kepame 180-200 C temperatūroje 40-60 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos pabarstome likusiu sūriu.
Mėsos apkepas su sūriu paruoštas. Gero apetito.