Mums reikės:
✓
500 g jautienos išpjovos
✓
1 didelio svogūno
✓
70 ml sojų padažo
✓
1 arb. š. malto imbiero
✓
1 arb. š. maltų čili pipirų
Gaminame.
Kepta jautiena kinietiškaiJautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma juostelėmis skersai raumenų. Kiaušiniai išplakami, suberiamas krakmolas ir išmaišoma. Jautienos juostelės pamirkomos kiaušinių - krakmolo plakinyje ir iš abiejų pusių apkepinamos įkaitintame aliejuje. Apkepintos jautienos juostelės sudedamos į dubenį ir paliekamos šiltai. Svogūnas nulupamas, smulkiai supjaustomas ir apkepinamas aliejuje. Keptuvę su svogūnais nuėmus nuo ugnies supilamas sojų padažas, suberiami čili pipirai, imbieras ir išmaišoma. Sudedamos jautienos juostelės ir ant silpnos ugnies pakaitinama kelias minutes, kol jautiena persigeria sojų padažo. Jei reikia įberiama druskos.
Kepta jautiena kinietiškai papuošiama svogūnų laiškais ir patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.