Mums reikės:
✓
700 g jautienos išpjovos
✓
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
✓
alyvuogių aliejaus
Padažui:
✓
saujos džiovintų grybų
✓
1 skiltelės česnako
✓
0,5 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
✓
4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame.
Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažuDžiovitus grybus sudedame į puodą ir paverdame 10 min. Nuo jautienos išpjovos nuvalome plėves ir supjaustome 1 cm storio griežinėliais, truputėlį pamušame. Mėsos griežinėlius įtriname alyvuogių aliejumi, džiovintais čiobreliais ir paliekame 20 min. pastovėti. Pabarstome druska, pipirais ir kepame ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Kepant mėsą išsiskyrusių mėsos sulčių neišpilame. Svogūną, česnako skiltelę susmulkiname ir pakepiname apie 1 min. kartu su džiovintais čiobreliais nedideliame alyvuogių aliejaus kiekyje. Džiovintus grybus supjaustome šiaudeliais, sudedame prie svogūnų, įpilame konjako, mėsos sulčių, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir ant stiprios ugnies kaitiname, kol padažas sutirštėja. Ant mėsos griežinėlių užpilame padažo ir patiekiame.
Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu paruošta. Skanaus.