Mums reikės:
✓
600 g jautienos filė
✓
0,5 žiedinio kopūsto galvos
✓
100 g kieto lydyto sūrio
✓
4 valg. šaukštų aliejaus
✓
druskos, pipirų, petražolių
Gaminame.
Jautienos suktinukaiJautienos filė supjaustome griežinėliais, maždaug po 150 g ir išmušame. Jautienos griežinėlius pabarstome druska, pipirais. Svogūną, morką supjaustome kubeliais, brokolius, žiedinį kopūstą išskaidome žiedynais. Visas daržoves sudedame į keptuvę, įpilame aliejaus ir patroškiname, kol daržovės suminkštėja. Lydytą fermentinį sūrį sutarkuojame. Ant jautienos griežinėlių dedame patroškintų daržovių, sutarkuoto sūrio, susukame jautienos suktinuką ir susmeigiame mediniais smeigtukais. Jautienos suktinukus sudedame į kepimo skardą, įpilame pora šaukštų aliejaus ir kepame orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Iškepusius jautienos suktinukus papuošiame petražolėmis ir patiekiame.
Jautienos suktinukai labai skanu su bulvių koše. Gero apetito.