Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis

jautienos kepeneles su granatu seklomis
Mums reikės:
600 g jautienos kepenėlių
250 ml pieno
1 vnt. didelio granato vaisiaus
1 arb. š. medaus
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
kelių svogūnų laiškų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Kepenėles nuplaunamos, nupjaustomos plėvės ir supjaustomos maždaug 1 cm storio griežinėliais. Sudedama į dubenį, užpilama pienu ir paliekame 1,5-2 val. pastovėti.

Kepenėlių griežinėliai nusausinami ir apibarstomi druska ir pipirais.
Iš granato vaisiaus išimamos sėklos ir paruošiamos sultys (truputį granatų sėklų paliekama papuošimui). Granatų sultys sumaišomos su medumi.

Jautienos kepenėlių griežinėliai kepami įkaitintame alyvuogių aliejuje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių po 2 min. Supilamos granatų sultys sumaišytos su medumi ir pakaitinama 30-40 min.

Į pašildytas lėkštes sudedamos jautienos kepenėlės, užpilama padažu, pabarstoma smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ir granatų sėklomis. Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis patiekiamos su bulvių koše. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas