Mums reikės:
✓
1 kg jautienos išpjovos
✓
100 g graikiškų riešutų (branduolių)
✓
1 raudonos paprikos
✓
1 valg. šaukšto sezamo aliejaus
✓
1 valg. šaukšto aliejaus
✓
1 arb. šaukštelio kukurūzų miltų
Gaminame.
Jautiena su graikiškais riešutaisJautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma skersai raumenų ilgomis juostelėmis. Sumaišomas imbieras, susmulkintas česnakas, cheresas, sojų ir austrių padažas. Gautu mišiniu užpilamos jautienos juostelės, uždengiamos ir paliekamos pastovėti 4-6 val. (keletą kartų pamaišoma).
Jautienos juostelės išimamos iš marinato ir nusausinamos popieriniu rankšluosčiu (marinatas pasiliekamas, jo reikės vėliau). Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus, įkaitinama, suberiami graikiški riešutai ir ant stiprios ugnies pakepinama 1 min. Sudedama juostelėmis pjaustyta paprika ir maišant pakepinama 2 min. Perdedama į dubenį ir paliekama šiltoje vietoje. Keptuvėje likęs aliejus įkaitinamas kartu su 1 šaukštu sezamo aliejaus. Nedideliais kiekiais (porcijomis) sudedama jautiena ir ant stiprios ugnies apkepinama, kol gražiai paruduoja (svarbu neperkepti). Apkepusios jautienos juostelės sudedamos ant popierinio rankšluosčio.
Marinatui:
60 g sojų padažo
60 g austrių padažo
2-3 skiltelių česnako
2 valg. šaukštų sauso chereso
2 valg. šaukštų žemės riešutų sviesto
2 arb. šaukštelių tarkuoto imbiero
kelių svogūnų laiškų
Likęs marinatas sumaišomas su kukurūzų miltais, sultiniu, supilamas į keptuvę ir užvirinamas. Sudedama jautiena, graikiški riešutai, paprika ir maišant patroškinama kelias minutes. Jautiena su graikiškais riešutais papuošiama svogūnų laiškais ir patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.