Mums reikės:
✓
400 g sluoksniuotos tešlos
✓
4 pieniškų dešrelių
✓
100 g fermentinio sūrio
✓
2 arb. šaukštelių garstyčių
✓
2 arb. šaukštelių pomidorų padažo
Gaminame.
Dešrelės sluoksniuotoje tešlojePieniškas dešreles perpjauname išilgai per pusę, vieną pusę dešrelės patepame garstyčiomis, kitą pomidorų padažu.
Fermentinį sūrį supjaustome plonomis juostelėmis, petražoles susmulkiname, salotų lapus nuplauname, nusausiname. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiojame 25x25 cm didumo lakštą. Pienišką dešrelę apvyniojame sūriu, salotų lapais ir ant vienos lakšto pusės dedame suvyniotą dešrelę.
Pabarstome petražolėmis ir užlenkiame kita lakšto puse. Gaunasi toks stačiakampis pyragaitis. Kruopščiai užspaudžiame tešlos kraštus.
Pieniškas dešreles sluoksniuotoje tešloje aptepame suplaktu kiaušinio tryniu ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Pieniškos
dešrelės sluoksniuotoje tešloje kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Patiekiame su daržovėmis. Gero apetito.