Mums reikės:
✓
1 kg kiaulienos filė
✓
3 valg. šaukštų aliejaus
✓
šašlykų prieskonių
Gaminame.
Mėsos vėrinukaiKiaulienos filė supjaustome maždaug 3 cm kubeliais. Supjaustytą mėsą apibarstome druska, pipirais, šašlykų prieskoniais, gerai išmaišome, apšlakstome aliejumi, įspaudžiame citrinos, dar kartą gerai išmaišome ir paliekame mėsą marinuotis apie valandą.
Pomidorus, svogūnus supjaustome griežinėliais. Bulves labai švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome į keturias dalis.
Mėsos gabaliukus veriame ant medinių iešmukų, tarpuose tarp jų - pomidoro griežinėlius ir svogūnų žiedus.
Kepimo skardą ištepame aliejumi, sudedame mėsos iešmukus ir bulves. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje. Jeigu mėgstame česnaką, likus 5 min. iki kepimo pabaigos, mėsos vėrinukus apibarstome susmulkintu česnaku.
Skanaus.