Mums reikės:
✓
600 g kalakutienos arba vištienos faršo
✓
1 didelio svogūno
✓
1 valg. š. sviesto
✓
4 valg. š. manų kruopų
✓
3 valg. š. grietinės
✓
2 skiltelių česnako
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Kekso įdarui:
✓
150 g kieto ferm. sūrio
✓
keletos šakelių baziliko, krapų
Gaminame.
Kalakutienos keksas su kriaušėmisSvogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste iki auksinės spalvos. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, sudedame grietinę, pakepintus svogūnus, išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Įdarui: kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame, žalumynus susmulkiname. Viską sumaišome. Imame kepimo formą (20 cm) ir ištepame sviestu. Vieną ketvirtadalį faršo masės atidedame į šalį, o didesnę dalį faršo išklojame kepimo formos dugną ir kraštus. Ant faršo sudedame paruoštą įdarą ir uždengiame likusiu faršu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min.
Kalakutienos keksas su kriaušėmis iš formos išimamas truputį pravėsęs. Skanaus.