Kalakutienos keksas su kriaušėmis

kalakutienos keksas su kriausemis
Mums reikės:
600 g kalakutienos arba vištienos faršo
1 didelio svogūno
1 kiaušinio
1 valg. š. sviesto
4 valg. š. manų kruopų
3 valg. š. grietinės
2 skiltelių česnako
druskos, maltų juodųjų pipirų
Kekso įdarui:
150 g kieto ferm. sūrio
1-2 kriaušių
keletos šakelių baziliko, krapų
Gaminame. Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste iki auksinės spalvos. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, sudedame grietinę, pakepintus svogūnus,  išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Įdarui: kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame, žalumynus susmulkiname. Viską sumaišome. Imame kepimo formą (20 cm) ir ištepame sviestu. Vieną ketvirtadalį faršo masės atidedame į šalį, o didesnę dalį faršo išklojame kepimo formos dugną ir kraštus. Ant faršo sudedame paruoštą įdarą ir uždengiame likusiu faršu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Kalakutienos keksas su kriaušėmis iš formos išimamas truputį pravėsęs. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Linas

Labai skanus kalakutienos keksas. Ir kaip karstas patiekalas ir kaip saltas uzkandis. 10 balu!

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas