Mums reikės:
✓
4 gabaliukų vištienos filė
✓
250 ml sauso balto vyno
✓
400 ml vištienos sultinio
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
80 g žalių alyvuogių be kauliukų
✓
3 valg. šaukštų miltų
✓
pundelio baziliko
Gaminame.
Vištienos filė su pomidorų padažuVištienos filė nuplaunama, nusausinama, įtrinama druska, pipirais ir apvoliojama miltuose. Vištienos filė gabaliukai apkepinami aliejuje iš abiejų pusių po 4-5 min., sudedami į dubenį ir paliekami šiltai. Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupama jų odelė. Nulupti pomidorai supjaustomi gabaliukais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas 30-40 sekundžių. Sudedami pomidorų gabaliukai ir pamaišant kepinama, kol atsiradęs skystis beveik išgaruoja. Supilamas vynas ir vėl kaitinama, kol jis išgaruoja. Supilamas vištienos sultinys ir kaitinama, kol tūris sumažėja trečdaliu. Suberiami susmulkinti bazilikai, supjaustytos žiedeliais alyvuogės ir pakaitinama iki užvirimo (jei pageidaujamas tirštesnis padažas, galima įberti 1 arb. šaukštelį miltų). Pagardinama druska, pipirais. Sudedama vištienos filė ir kartu su padažu pakaitinama 1 min.
Vištienos filė su pomidorų padažu patiekiama su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru. Skanaus.