Mums reikės:
✓
0,5 kg vištienos krūtinėlės
✓
1 indelio gabaliukais konservuotų ananasų
✓
1 didelio svogūno, morkos
✓
1 raudonos paprikos
✓
3 valg. šaukštų pomidorų padažo
✓
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto
✓
1 arb. šaukštelio bulvių krakmolo
✓
aliejaus kepimui, druskos, vištienos prieskonių
Gaminame.
Saldžiarūgštis vištienos troškinysVištieną supjaustome kubeliais, sumaišome su prieskoniais. Griežinėliais supjaustome svogūną ir apkepiname aliejuje kol suminkštėja. Morką supjaustome šiaudeliais, paprikas perpjauname perpus, išvalome sėklas ir supjaustome stambesniais šiaudeliais. Morkas ir paprikas apkepiname.
Vištienos gabaliukus apkepiname, vištiena turi būti iškepusi, bet likti neapskrudusi. Sudedame apkepintas daržoves, nuvarvintus ananasų gabaliukus, supilame ananasų sunką, pomidorų padažą, actą, mažame vandens kiekyje ištirpintą krakmolą ir maišant pakaitiname kol sutirštėja.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže paruošta. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaus.