Mums reikės:
✓
2 vištienos krūtinėlių
✓
100 g Gorgonzolos sūrio
✓
200 ml grietinėlės
✓
2 valg. š. aliejaus
✓
1 valg. š.sviesto
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažuVištienos krūtinėlės perpjaunamos horizontaliai, kad vištienos šniceliai būtų plonesni. Pienas supilamas į dubenį, pasūdomas, sudedama vištiena ir paliekama 30-40 min. Vištiena nusausinama ir apkepinama iš abiejų pusių įkaitusiame aliejaus ir sviesto mišinyje. Vištienos šniceliai išimami iš keptuvės, sudedami į dubenį ir paliekami šiltai.
Grietinėlė užvirinama, sudedamas kubeliais supjaustytas Gorgonzolos sūris ir pastoviai maišant, ant silpnos ugnies pakaitinama, kol išsilydo. Pagardinama druska, pipirais.
Į lėkštes išdėliojami vištienos šniceliai ir užpilama Gorgonzolos sūrio padažu. Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu patiekiamas su plokščiais makaronais (tagliatelle) ir rukolos salotomis. Skanaus.