Mums reikės:
✓
1 nedidelės vištos
✓
100 g graikinių riešutų
✓
50 ml alyvuogių aliejaus
✓
1 arb. š. garstyčių
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Vištiena apelsinų-garstyčių padažeVišta švariai nuplaunama, nusausinama, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pabarstoma druska bei pipirais. Apelsinai nuplaunami, nusausinami. Nuo vieno apelsino nutarkuojama žievelė ir iš abiejų apelsinų išspaudžiamos sultys. Graikiniai riešutai susmulkinami.
Susmulkinti graikiniai riešutai sumaišomi su nutarkuota apelsino žievele ir gautame mišinyje apvoliojami vištienos gabaliukai.
Alyvuogių aliejus (25 ml) sumaišomas su apelsinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.
Į keptuvę įpilama 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinama iš abiejų pusių po 2-3 min. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama 8-10 min. Supilamas apelsinų-garstyčių padažas ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.