Vištiena apelsinų-garstyčių padaže

vistiena apelsinu garstyciu padaze
Mums reikės:
1 nedidelės vištos
2 apelsinų
100 g graikinių riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. medaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Višta švariai nuplaunama, nusausinama, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pabarstoma druska bei pipirais. Apelsinai nuplaunami, nusausinami. Nuo vieno apelsino nutarkuojama žievelė ir iš abiejų apelsinų išspaudžiamos sultys. Graikiniai riešutai susmulkinami.
Susmulkinti graikiniai riešutai sumaišomi su nutarkuota apelsino žievele ir gautame mišinyje apvoliojami vištienos gabaliukai.vistiena apelsinu garstyciu padaze 1

Alyvuogių aliejus (25 ml) sumaišomas su apelsinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.

Į keptuvę įpilama 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinama iš abiejų pusių po 2-3 min. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama 8-10 min. Supilamas apelsinų-garstyčių padažas ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas