Mums reikės:
✓
400 g vištienos filė
✓
150 g konservuotų ananasų
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
2-4 valg. šaukštų sojų padažo
✓
0,5-1 arb. šaukštelio malto imbiero
✓
1 arb.šaukštelio kario
✓
2-3 valg. šaukštų krakmolo
✓
aliejaus, druskos, petražolių
Gaminame.
Vištiena su kariu ir ananasaisVištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir apvoliojame krakmole. Ananasus nuvarviname, supjaustome gabaliukais. Svogūną supjaustome kubeliais, česnaką, čili pipirą susmulkiname. Pomidorus perpilame karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.
Vištienos gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir apkepiname iš visų pusių apie 5 min. Apkepintus vištienos gabaliukus sudedame į dubenį. Tame pačiame aliejuje, kur kepinome vištienos gabaliukus, (jei trūksta aliejaus truputį įpilame) pakepiname svogūnus ir česnaką apie 3-4 min.. Suberiame susmulkintą čili pipirą ir pakepiname dar 2 min. Sudedame supjaustytus pomidorus ir pamaišant patroškiname apie 4-5 min., kol šiek tiek sutirštėja. Pilame sojų padažą, suberiame karį, imbierą, ananasų gabaliukus ir patroškiname 2-3 min. Sudedame vištienos gabaliukus, įpilame konservuotų ananasų sunkos, įberiame druskos ir pastoviai pamaišant patroškiname apie 7 min. Paruoštą vištieną su kariu ir ananasais uždengiame ir leidžiame 10 min. pastovėti.
Vištieną su kariu ir ananasais pabarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su virtais ryžiais. Gero apetito.