Mums reikės:
✓
0,5 kg vištienos filė
✓
2 didesni svogūnai
✓
3 česnako skilteles
✓
2 arb. šaukšteliai druskos
✓
krapų, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Vištienos plovasMorką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Vištienos filė plovui švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką. Kiek vėliau, kad per daug nesukeptų, sudedame svogūnus. Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname vištienos filė ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant vištienos filė ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame lauro lapelius bei nenuluptas česnako skilteles – jos išsitroškins savo apvalkale iki minkštos košelės, kuri suteiks vištienos plovui pikantišką skonį.
Gerai uždengiame ir troškiname apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, vištienos plovą gerai išmaišome, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens ir dar troškiname plovą kol suminkštėja ryžiai.
Vištienos plovas paskaninamas šviežiais ar šaldytais krapais, gerai išmaišomas ir paliekamas keletui minučių. Skanaus.