Mums reikės:
✓
110 g lazdyno riešutų
✓
110 g pieniško šokolado
✓
1 kiaušinio trynio
✓
3 valg. šaukštų cukraus
✓
5 valg. šaukštų sviesto
✓
1 valg. šaukšto brendžio arba romo
Gaminame.
Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais Į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi supilami lazdyno riešutai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 5 - 7 min., retkarčiais pamaišant. Kai luobelė pradeda trūkinėti, atsiskiria nuo riešuto, išimami iš orkaitės ir pravėsinami. Riešutai patrinami tarp delnų ar pirštų, kol gražiai nusilupa.
Sausainiai sutrinami iki smulkių trupinių. Šokoladas ištirpinamas karšto vandens vonelėje. Kiaušinis, kiaušinio trynys ir cukrus gerai išplakami. Sviestas ištirpinamas, truputį pravėsinamas ir nuolat plakant sumaišomas su kiaušinių mase. Pamažu supilamas šokoladas, brendis, suberiami riešutai, sausainių trupiniai ir gerai išmaišoma. Į kepimo formą (20 - 22 cm skersmens) išklotą kepimo popieriumi ar aliuminio folija, supilama paruošta masė. Pyrago masė šiek tiek paspaudžiant išlyginama ir uždengiama maistine plėvele. Dedama į šaldytuvą 3 - 4 val., kad sustingtų. Patiekiant,
itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais pabarstomas kakava. Skanaus.