Rabarbarų pyragas

rabarbaru pyragas
Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
200 g margarino
100 g cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
800 g rabarbarų
180 g cukraus
saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
Apibarstymui:
cukraus pudros
Gaminame. Rabarbarų pyragas
Margarinas sutarkuojamas arba supjaustomas gabaliukais ir sumaišomas su persijotais miltais. Įmušamas kiaušinis, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir suminkoma tešla. Paruošta tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30-40 min. dedama į šaldytuvą.
Paruošiamas įdaras: rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi gabaliukais. Į puodą (be vandens) suberiami rabarbarai, cukrus ir visą laiką maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Įdaras atvėsinamas.
Atšaldyta tešla padalijama į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Mažesnė tešlos dalis dedama atgal į šaldiklį, o didenė dalis plonai iškočiojama. Vidutinio dydžio kepimo skarda ištepama sviestu, jos dugnas ir šonai išklojami tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Tada ant iškepusios tešlos sudedamas rabarbarų įdaras, užberiamos mėlynės ir viskas gražiai išlyginama. Likusi tešla sutarkuojama stambia trintuve ir užberiama ant viršaus. Kepama 180 laipsnių temperatūroje dar 15 min., kol gražiai pegelsta.rabarbaru pyragas 1
Iškepęs rabarbarų pyragas apibarstomas cukraus pudra. Karštas rabarbarų pyragas labai skanu su vaniliniais ledais. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

vilmute
uztenka kepti ir viena karta, tik reikia ijungti orkaites rezima - apacia ( aisku cia liecia tik elektrines orkaites)  Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas