Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
✓
saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
Apibarstymui:
Gaminame.
Rabarbarų pyragasMargarinas sutarkuojamas arba supjaustomas gabaliukais ir sumaišomas su persijotais miltais. Įmušamas kiaušinis, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir suminkoma tešla. Paruošta tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30-40 min. dedama į šaldytuvą.
Paruošiamas įdaras: rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi gabaliukais. Į puodą (be vandens) suberiami rabarbarai, cukrus ir visą laiką maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Įdaras atvėsinamas.
Atšaldyta tešla padalijama į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Mažesnė tešlos dalis dedama atgal į šaldiklį, o didenė dalis plonai iškočiojama. Vidutinio dydžio kepimo skarda ištepama sviestu, jos dugnas ir šonai išklojami tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Tada ant iškepusios tešlos sudedamas
rabarbarų įdaras, užberiamos mėlynės ir viskas gražiai išlyginama. Likusi tešla sutarkuojama stambia trintuve ir užberiama ant viršaus. Kepama 180 laipsnių temperatūroje dar 15 min., kol gražiai pegelsta.
Iškepęs rabarbarų pyragas apibarstomas cukraus pudra. Karštas
rabarbarų pyragas labai skanu su vaniliniais ledais. Skanaus.