Mums reikės:
✓
800 g konservuotų persikų ar abrikosų
✓
200 g sviesto ar margarino
✓
50 ml šilto pieno
✓
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
✓
400 g grietinės 30 proc.
✓
100 cukraus pudros
Gaminame.
Pyragas su konservuotais persikaisMinkštas sviestas ar margarinas ištrinamas su cukrumi. Nuolat plakant įmušami kiaušiniai, supilamas pienas ir gerai išplakama. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir gerai išmaišoma. Į kepimo formą, 22-25 cm skersmens nuimamais kraštais, išteptą sviestu, supilama tešla. Ant viršaus sudedami konservuotų persikų gabaliukai.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Kremui: šluotele išplakama grietinė su cukraus pudra.
Iškepęs pyragas paliekamas formoje. Ant karšto pyrago užpilamas grietinės kremas, kuris gerai įsigeria ir pyragas su konservuotais persikais tampa minkštas ir labai skanus. Sustingus grietinės kremui, pyragas su konservuotais persikais supjaustomas gabaliukais ir patiekiamas. Skanaus.