Kepimo formos ištepamos riebalais ir pabarstomos sezamo sėklomis. Sukrečiama tešla, išlyginamas paviršius, apibarstoma sezamo sėklomis, pridengiama ir paliekama 12 val. kambario temperatūroje, kad pakiltų. Pakilusi duona dedama į šaltą orkaitę ir 30 min. kepama 200 laipsnių temperatūroje, po to temperatūra sumažinama iki 180 laipsnių ir kepama dar apie 1 val. Iškepusios duonos kraštai turi būti rudi, atšokę nuo kepimo formelės. Iškepusi duona išimama iš formelių, pluta apipurškiama vandeniu, kad ji suminkštėtų. Sveikuolių duona pridengiama rankšluosčiu ir paliekama atvėsti. Sveikuolių duona turi daug skaidulų, kurios pagerina virškinimą ir valo žarnyną. Skanaus.
Raugui reikės:
1stikl. rupaus malimo ruginių miltų
1stikl. šilto vandens
Ruginiai miltai sumaišomi su kambario temperatūros vandeniu (masė turi būti grietinės tirštumo). Gauta masė uždengiama ir paliekama šiltai (apie 25 laipsnių temperatūroje) rūgti 3 paras. Kiekvieną dieną raugo masė lengvai pamaišoma. Gerai išrūgusi masė suskystėja, joje susiformuoja burbuliukai, jaučiamas raugo kvapas. Išrūgusį raugą galima laikyti šaldytuve 2-3 savaites.