Mums reikės:
Tešlai:
✓
200 g kambario temperatūros sviesto
Kremui:
✓
1 kiaušinio trynio
✓
60 g cukraus pudros
✓
1 indelio konservuotų persikų
Gaminame.
Krepšeliai su persikaisMinkštas sviestas ištrinamas su cukrumi. Suberiami persijoti miltai ir užminkoma tešla. Tešla suformuojama į rutulį, pridengiama ir 30 min. dedama į šaldytuvą.
Kremui: trynys ištrinamas su cukraus pudra. Pastoviai maišant pamažu pilamas pienas ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol masė sutirštėja. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.
Konservuoti persikai supjaustomi plonomis riekelėmis.
Iškočiojamas storesnis tešlos lakštas, išspaudžiami reikiamo skersmens apskritimai ir išklojamos riebalais išteptos kepimo formelės. Tešla gerai prispaudžiama prie formelių šonų kraštų ir dugno. Išdėliojamos persikų riekelės
ir užpilama paruoštu kremu.

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje 20-25 min. Iškepę krepšeliai su persikais pravėsinami ir atsargiai išimami iš formelių.
Krepšeliai su persikais pabarstomi cukraus pudra ir patiekiami prie arbatos ar kavos. Skanaus.