Mums reikės:
Tešlai:
✓
20 g šviežių mielių
✓
50 g sviesto ar margarino
✓
1 arb. š. druskos
Pabarstams:
✓
3 valg. š. džiūvėsėlių
✓
1 valg. š. džiovintų petražolių
✓
žiupsnelio džiovinto česnako miltelių
✓
1 valg. š. aliejaus, druskos
✓
šlakelio pieno bandelių aptepimui
Gaminame.
Pusrytinės bandelės su pabarstaisMielės ištrinamos su cukrumi, supilamas šiltas pienas ir paliekama šiltai 15-20 min., kad mielės suaktyvėtų. Supilamas su druska išplaktas kiaušinis, suberiami persijoti miltai ir gerai išminkoma. Pamažu supilamas ištirpintas sviestas ar margarinas, išminkoma, pridengiama ir paliekama šiltai, kad pakiltų (tešla turi padvigubėti). Pakilusi tešla dar kartą išminkoma ir padalijama į 16 rutuliukų (bandelių). Bandelės sudedamos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekamos 30 min., kad pakiltų.
Pabarstams: į įkaitintą keptuvę įpilamas šaukštas aliejaus, suberiami džiūvėsėliai ir pakepinama iki auksinės spalvos. Džiūvėsėliai sudedami į dubenį, suberiamos petražolės, česnako milteliai, druska ir gerai išmaišoma.
Kiekviena bandelė aptepama pienu ir apibarstoma paruoštais pabarstais. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220-230 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Pusrytinės bandelės su pabarstais labai skanu su sviestu, vištienos kepenėlių paštetu ar kitokiu užtepu. Skanaus.