Mums reikės:
Obuolių pyrago tešlai:
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Obuolių pyrago įdarui:
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
4 didelių rūgštesnių obuolių
Gaminame.
Obuolių pyragasSviestą išlydome ir pravėsiname. Į persijotus miltus suberiame kepimo miltelius, išmaišome, sudedame grietinę, sviestą ir užmaišome tešlą (tešla obuolių pyragui turi būti minkšta).
Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Pasiruošiame įdarą obuolių pyragui: grietinę, cukrų, miltus, kiaušinį gerai išplakame (kol cukrus ištirpsta). Obuolius pyragui nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Į sviestu pateptą formą dedame atšaldytą tešlą ir išklojame formos dugną ir kraštus.
Obuolių skilteles suberiame ant tešlos ir užpilame paruoštu pyrago įdaru.
Obuolių pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. kol graziai apkepa. Ar obuolių pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu smeigtuku. Jei įbestas smeigtukas neapsivelia tešla - pyragas iškepęs. Skanesnis
obuolių pyragas yra atvėsęs. Skanaus.