Mums reikės:
Tešlai:
✓
4 valg. š. grietinės
✓
2 valg. š. lydyto sviesto
✓
1 valg. š. cukraus
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
✓
1 valg. š. aguonų
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
Gaminame.
Sluoksniuotas obuolių pyragasKiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, sviestas, suberiami persijoti miltai ir užminkoma kietoka tešla. Tešla suvyniojama į plėvelę ir padedama į šaldytuvą.
Paruošiamas pyrago įdaras. Obuoliai nulupami, perpjaunami pusiau, išvalomos sėklos ir supjaustomi plonomis skiltelėmis. Supjaustytos obuolių skiltelės apšlakstomos citrinos sultimis. Migdolai susmulkinami. Sviestas ištirpinamas.
Tešla išimama iš šaldytuvo ir padalijama į keturias dalis (viena dalis skirta pagrindui turi būti truputį didesnė). Imama 23x35 cm dydžio kepimo forma ir ištepama sviestu. Stalo paviršius pabarstomas miltais, imama tešlos dalis skirta pagrindui ir plonai iškočiojama (lakštas turi būti didesnis už formą tiek, kad galima būtų užlenkti kraštus). Tešlos lakštas suvyniojamas ant kočėlo ir atsargiai perkeliamas į kepimo formą. Lakštas ištepamas lydytu sviestu, ant jo išdėliojama trečdalis obuolių skiltelių, pabarstoma smulkintais migdolais. Dedamas kitas plonai iškočiotas lakštas, ištepama sviestu, išdėliojamos obuolių skiltelės ir pabarstoma aguonomis.
Toliau dedamas dar vienas tešlos lakštas, kuris ištepamas sviestu, išdėliojamos likusios obuolių skiltelės ir pabarstoma migdolais.
Uždedamas paskutinis tešlos lakštas, užlenkiami pagrindo kraštai ir aptepama likusiu lydytu sviestu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min., vis palaistant susidariusiomis sultimis, kad susidarytų karamelizuota plutelė. Iškepęs
sluoksniuotas obuolių pyragas pabarstomas susmulkintais riešutais ir patiekiamas su plombyro skonio ledais. Skanaus.