Vyniotinis su marcipaniniu įdaru

vyniotinis su marcipaniniu idaru
Mums reikės:
Vyniotinio tešlai:
75 g sviesto
50 g cukraus
250 ml pieno
500 g miltų
1 kiaušinio
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Marcipaniniam įdarui:
300 g migdolų
200 g cukraus
40 ml šviesaus romo
Gaminame. Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Marcipaniniam įdarui. Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje kelias minutes, kad odelė lengviau nusiimtų. Vanduo nupilamas ir nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir paskrudinami. Migdolai suberiami į blenderį ir susmulkinami iki miltų. Į puodą įpilama pusė stiklinės vandens, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuolat maišant ant silpnos ugnies paverdama 2-3 min. Į sirupą supilami susmulkinti migdolai, supilamas romas ir dar kartą viskas ištrinama blenderiu.

 

Vyniotinio tešlai. Sviestas, cukrus ir kiaušinis ištrinami iki vientisos masės. Supilamas pienas ir gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su sausomis mielėmis, įberiamas žiupsnelis druskos. Užminkoma minkšta tešla ir paliekama 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio stačiakampis mielinės tešlos lakštas. Ant lakšto tolygiai paskleidžiamas marcipaninis įdaras ir suvyniojamas vyniotinis.vyniotinis su marcipaniniu idaru 1 Vyniotinis siūle žemyn dedamas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. (jei vyniotinio viršus stipriai paruduoja, pridengiama folija). Iškepęs vyniotinis su marcipaniniu įdaru atvėsinamas, supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas. Vyniotinis su marcipaniniu įdaru puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas