Plikyti pyragaičiai su šokoladu

plikyti pyragaiciai su sokoladu
Mums reikės:
Pyragaičių tešlai:
100 g sviesto
250 ml vandens
20 g cukraus
žiupsnelio druskos
150 g persijotų miltų
5 kiaušinių
sviesto patepti skardai
Pyragaičių kremui:
300 g grietinėlės (35 %)
cukraus pudros pagal skonį
Glajui:
100 g juodojo šokolado
Gaminame. Plikyti pyragaičiai su šokoladu.
Į puodą supilame vandenį, sudedame sviestą, druską, cukrų ir kaitiname, kol sviestas išsilydo ir vanduo užverda. Užvirus vandeniui, pilame miltus ir maišome, kad nesusidarytų miltų gumulėlių. Masė turi gautis vientisa.plikyti pyragaiciai su sokoladu 1 Nuimame puodą nuo ugnies ir paliekame keletą minučių pastovėti, kad tešla kiek atvėstų. Nuolat maišant vieną po kito mušame kiaušinius. Pagamintą tešlą šiek tiek atvėsiname, kad tešla būtų kietesnė. Įkaitiname orkaitę maždaug iki 200 laipsnių. Įtiesiame į skardą kepimo popierių ir ištepame jį sviestu. Norimos formos plikyti pyragaičiai formuojami konditerinio maišelio arba šaukšto pagalba.plikyti pyragaiciai su sokoladu 2
Dedame į orkaitę ir kepame apie 25-30 min. kol gražiai paruduoja.plikyti pyragaiciai su sokoladu 3
Labai svarbu nedarinėti orkaitės durelių, nes plikyti pyragaičiai gali "sukristi".
Kremui grietinėlę suplakame su cukraus pudra. Plakant galima įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Iškepę plikyti pyragaičiai atvėsinami ir užpildomi grietinėlės kremu.
Glajui juodasis šokoladas ištirpinamas ir juo apliejami pyragaičiai. Plikyti pyragaičiai su šokoladu paruošti. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas